serwujemy od poniedziałku do piątku
w godz. od 12.00 do 16.00
(z mąki gryczanej)
kozim serem, ratatouille, serkiem naturalnym i szpinakiem 16,-
serem brie, marmoladą z czerwonej cebuli i pomidorem 16,-
serem camembert, figowym chutney, pomidorem i sałatą 16,-
ratatouille, szpinakiem i kukurydzą 14,-
Zupa cebulowa 10,-podawana z grzankami serowymi
Zupa krem z pora i ziemniaków 9,-z dodatkiem grzanek ziołowych i sera roquefort
zielone liście sałaty, pomidor i szynka, podawane
z dressingiem z anchovies i parmezanem
majonez, zielona sałata i pomidor
grillowany kurczak, boczek, zielona sałata, pomidor
i majonez podawane w bagietce
Tarta Prowansalska / 16,-warzywa prowansalskie zapiekane w miksie jajecznym
podawane z zieloną sałatą
ciasto z zapiekanym boczkiem w miksie jajecznym
podawane z sałatą
Makaron Arrabiata / 19,-makaron penne z warzywami w sosie pomidorowym z chilli
makaron penne z boczkiem, czosnkiem, cebulą w sosie roquefort
Camembert 16,-panierowany camembert podawany z sosem
żurawinowym i frytkami
LUNCH MENU
serwujemy od poniedziałku do piątku
w godz. od 12.00 do 16.00
polędwica wołowa marynowana w salsa verde, podawana z sosem truflowym,
serem, rukolą i francuską bagietką
kółka kalmar podawane z dipem cytrynowym
krewetki królewskie marynowane w salsie verde podawane z dipem cytrynowym
krewetki królewskie i wędzony łosoś podawane na cieście francuskim z pesto, rukolą,
pomidorkami koktajlowymi, salsą mango i dressingiem balsamicznym
ciasto z boczkiem zapiekanym w miksie jajecznym, podawana z sałatką
Tarta Prowansalska 23,-cukinia, suszony pomidor, oliwki i karczochy w ziołach prowansalskich
zapiekane w miksie jajecznym
Tarta figowa 23,-figi, ser kozi, pesto, konfitura z czerwonej cebuli, ciasto francuskie
podawane na ciepło na zielonej sałacie z dressingiem
Tarta z serem Brie 21,-kawałki sera brie przekładane z suszonymi pomi dorami i figowym chutney podawane
na cieście francuskim z pesto, zieloną sałatą i dressingiem balsamicznym
zapiekane w maśle ziołowym (6 sztuk)
zamarynowane w ziołach prowansalskich i podawane w złotej panierce z aioli cytrynowym
świeżo zmielona wołowina z musztardą dijon, sosem worcester i tabasco,
podawana z żółtkiem, kaparami, krojoną cebulą i francuską bagietką
gotowane w sosie z białego wina i śmietany, podawane z domowymi
frytkami lub francuskim pieczywem
Camembert 21,-panierowany ser camembert podawany z sosem żurawinowym i frytkami
wietnamskie sajgonki faszerowane makaronem ryżowym, kaczką i warzywami
podawane z sosem chilli
kawałki kurczaka i warzyw zamarynowane i gotowane według oryginalnej receptury
podawane w sosie curry z ryżem jaśminowym
(z mąki gryczanej )
z kozim serem, ratatouille, serkiem naturalnym i szpinakiem 19,-
z serem brie, marmoladą z czerwonej cebuli i pomidorem 19,-
z serem camembert, figowym chutney, pomidorem i rukolą 19,-
z ratatouille, szpinakiem i kukurydzą 18,-
tagliatelle z kawałkami kurczaka, czosnkiem, cebulą i ziołami prowansalskimi
w sosie grzybowym z parmezanem
makaron penne z boczkiem, czosnkiem, cebulą i sosem roquefort
kawałki krewetek, kalmar, halibuta i łososia ze szpinakiem
i pomidorami w sosie bazyliowym i parmezanem
Makaron Arabiata 26,-makaron penne z warzywami w sosie pomidorowym z papryczkami chilli
makaron tagliatelle z cukinią, suszonymi pomidorami, ziołami prowansalskimi
z rukolą, podawany w sosie roquefort
Zupa cebulowa 14,-tradycyjny francuski przysmak z grzankami
Krem z pora i ziemniaków 13,-z dodatkiem grzanek ziołowych i sera roquefort
krewetki i wędzony łosoś podawane na liściach sałaty z melonem, pomidorami, ogórkiem, awokado i mango z sosem winegret
grillowany kurczak podawany na zielonej sałacie z pomidorem, żółtym serem, jajkiem, oliwkami i dressingiem balsamicznym
Sałatka z kozim serem 31,-kawałki ciepłego koziego sera na pieczywie francuskim podawane z zieloną sałatą, pomidorem, figami, orzechami włoskimi i dressingiem balsamicznym
zielone liście sałaty, pomidor i wędzona szynka podawane z dressingiem z anchoies i parmezanem
Sałatka le Parisien 29,-panierowane kawałki sera camembert podawane na liściach sałaty z karczochami, z pomidorami, ogórkiem, winogronem z sosem żurawinowym
]]>
domowy mus z gorzkiej czekolady
kawa podawana z mini: krem brûlée, tartą cytrynową i musem czekoladowym
skarmelizowne gruszki pieczone na cieście francuskim, podawane na ciepło z lodami waniliowymi i sosem karmelowym
krem waniliowy, delikatnie karmelizowany
ciasto czekoladowe podawane na ciepło z lodami waniliowymi
podawana z lodami waniliowymi
podawane z kawałkami pomarańczy i lodami waniliowymi
wyselekcjonowane sery podawane z pieczywem, orzechami i owocami
]]>grillowany rostbef, podawany z frytkami i zieloną sałatą
podawany z ziemniakami gratin, glazurowanymi, sezonowymi warzywami w sosie z czerwonego wina
pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie i tymianku podawana z ziemniakami gratin, purée pietruszkowym, pieczonymi kawałkami gruszek, sezonowymi warzywami i sosem z zielonego pieprzu
udo kacze podawane z ziemniakami puree o smaku musztary dijon,
pieczonymi kawałkami gruszek, ratatouille i sosem z czerwonego wina
podawana z ziemniakami puree o smaku musztardy dijon, ratatouille i sosem z czerwonego wina
podawany z ziemniakami gratin, ratatouille i sosem z czerwonego wina
filet zamarynowany w ziołach prowansalskich podawany z ziemniakami gratin, purée pietruszkowym, ratatouille i sosem z czerwonego wina
]]>marynowana w czosnku z rozmarynem, podawana z frytkami i zieloną sałatą
podawane z ryżem jaśminowym, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, salsą mango i sosem truflowym
halibut zawinięty w wędzonej szynce podawany na purée pietruszkowym i szpinaku z sosem krewetkowym
podawany z ziemniakami gratin, ratatouille i sosem grzybowym
]]>