bet365.artbetting.co.uk

Login in bet365 αποτελέσματα bonus for new costumers.

 

 

Lunch menu

serwujemy od poniedziałku do piątku 
w godz. od 12.00 do 16.00

 

Naleśnik z

(z mąki gryczanej)

kurczakiem, ratatouille, serkiem naturalnym i szpinakiem 16,-

szynką, żółtym serem i pieczarkami 16,-

leaf kozim serem, ratatouille, serkiem naturalnym i szpinakiem 16,-

leaf serem brie, marmoladą z czerwonej cebuli i pomidorem 16,-

leaf serem camembert, figowym chutney, pomidorem i sałatą 16,-

łososiem, szpinakiem, pomidorem i serkiem naturalnym 18,-

leaf ratatouille, szpinakiem i kukurydzą 14,-

 

leaf Zupa cebulowa 10,-

podawana z grzankami serowymi

 

leaf Zupa krem z pora i ziemniaków 9,-

z dodatkiem grzanek ziołowych i sera roquefort

 

Sałatka a`la Cezar 21,-

zielone liście sałaty, pomidor i szynka, podawane
z dressingiem z anchovies i parmezanem

 

Bagietka ze stekiem 23,-

majonez, zielona sałata i pomidor

 

Bagietka z kurczakiem 21,-

grillowany kurczak, boczek, zielona sałata, pomidor
i majonez podawane w bagietce

 

leaf Tarta Prowansalska / 16,-

warzywa prowansalskie zapiekane w miksie jajecznym
podawane z zieloną sałatą

 

Tarta Lotaryńska 16,-

ciasto z zapiekanym boczkiem w miksie jajecznym
podawane z sałatą

 

leaf Makaron Arrabiata / 19,-

makaron penne z warzywami w sosie pomidorowym z chilli

 

Makaron Pascala 21,-

makaron penne z boczkiem, czosnkiem,  cebulą w sosie roquefort

 

leaf Camembert 16,-

panierowany camembert podawany z sosem
żurawinowym i frytkami

LUNCH MENU
serwujemy od poniedziałku do piątku
w godz. od 12.00 do 16.00

 

 

Przystawki

 

Carpaccio wołowe 31,-

polędwica wołowa marynowana w salsa verde, podawana z sosem truflowym,
serem, rukolą i francuską bagietką

 

Kalmary 23,-

kółka kalmar podawane z dipem cytrynowym

 

Krewetki 25,-

krewetki królewskie marynowane w salsie verde podawane z dipem cytrynowym

 

Tarta z krewetkami królewskimi 25,-

krewetki królewskie i wędzony łosoś podawane na cieście francuskim z pesto, rukolą,
pomidorkami koktajlowymi, salsą mango i dressingiem balsamicznym

 

Tarta lotaryńska 23,-

ciasto z boczkiem zapiekanym w miksie jajecznym, podawana z sałatką

 

leaf Tarta Prowansalska 23,-

cukinia, suszony pomidor, oliwki i karczochy w ziołach prowansalskich
zapiekane w miksie jajecznym

 

leaf Tarta figowa 23,-

figi, ser kozi, pesto, konfitura z czerwonej cebuli, ciasto francuskie
podawane na ciepło na zielonej sałacie z dressingiem

 

leaf Tarta z serem Brie 21,-

kawałki sera brie przekładane z suszonymi pomi dorami i figowym chutney podawane
na cieście francuskim z pesto, zieloną sałatą i dressingiem balsamicznym

 

 

Specjalności

 

Ślimaki po burgundzku 27,-

zapiekane w maśle ziołowym (6 sztuk)

 

Żabie udka 29,-

zamarynowane w ziołach prowansalskich i podawane w złotej panierce z aioli cytrynowym

 

Tatar wołowy 31,-

świeżo zmielona wołowina z musztardą dijon, sosem worcester i tabasco,
podawana z żółtkiem, kaparami, krojoną cebulą i francuską bagietką

 

Świeże małże 37,-

gotowane w sosie z białego wina i śmietany, podawane z domowymi
frytkami lub francuskim pieczywem

 

leaf Camembert 21,-

panierowany ser camembert podawany z sosem żurawinowym i frytkami

 

Sajgonki z kaczką 23,-

wietnamskie sajgonki faszerowane makaronem ryżowym, kaczką i warzywami
podawane z sosem chilli

 

Kurczak w sosie curry 36,-

kawałki kurczaka i warzyw zamarynowane i gotowane według oryginalnej receptury
podawane w sosie curry z ryżem jaśminowym

 

 

Naleśniki

(z mąki gryczanej )

z kurczakiem, ratatouille, serkiem naturalnym i szpinakiem 19,-

z szynką, żółtym serem i pieczarkami 19,-

z łososiem, szpinakiem, pomidorem i serkiem naturalnym 21,-

leaf z kozim serem, ratatouille, serkiem naturalnym i szpinakiem 19,-

leaf z serem brie, marmoladą z czerwonej cebuli i pomidorem 19,-

leaf z serem camembert, figowym chutney, pomidorem i rukolą 19,-

leaf z ratatouille, szpinakiem i kukurydzą 18,-

 

 

Makarony

 

Tagliatelle z kurczakiem 29,-

tagliatelle z kawałkami kurczaka, czosnkiem, cebulą i ziołami prowansalskimi
w sosie grzybowym z parmezanem

 

Makaron Pascala 29,-

makaron penne z boczkiem, czosnkiem, cebulą i sosem roquefort

 

Tagliatelle z owocami morza 35,-

kawałki krewetek, kalmar, halibuta i łososia ze szpinakiem
i pomidorami w sosie bazyliowym i parmezanem

 

leaf Makaron Arabiata 26,-

makaron penne z warzywami w sosie pomidorowym z papryczkami chilli

 

Tagliatelle po prowansalsku 31,-

makaron tagliatelle z cukinią, suszonymi pomidorami, ziołami prowansalskimi
z rukolą, podawany w sosie roquefort

 

 

Zupy

 

Zupa dnia 13,-

 

leaf Zupa cebulowa 14,-

tradycyjny francuski przysmak z grzankami

 

leaf Krem z pora i ziemniaków 13,-

z dodatkiem grzanek ziołowych i sera roquefort

 

 

 

 

Sałatki

 

Sałatka z Marsylii 31,-

krewetki i wędzony łosoś podawane na liściach sałaty z melonem, pomidorami, ogórkiem, awokado i mango z sosem winegret

 

Sałatka szefa kuchni 31,-

grillowany kurczak podawany na zielonej sałacie z pomidorem, żółtym serem, jajkiem, oliwkami i dressingiem balsamicznym

 

leaf Sałatka z kozim serem  31,-

kawałki ciepłego koziego sera na pieczywie francuskim podawane z zieloną sałatą, pomidorem, figami, orzechami włoskimi i dressingiem balsamicznym

 

Sałatka a`la Cezar 29,-

zielone liście sałaty, pomidor i wędzona szynka podawane z dressingiem z anchoies i parmezanem

 

leaf Sałatka le Parisien 29,-

panierowane kawałki sera camembert podawane na liściach sałaty z karczochami, z pomidorami, ogórkiem, winogronem z sosem żurawinowym

 

 

Desery

 

Mus czekoladowy 12,-

domowy mus z gorzkiej czekolady

 

Kawowy przysmak 19,-

kawa podawana z mini: krem brûlée, tartą cytrynową i musem czekoladowym

 

Gruszkowa tarta Tatin 13,-

skarmelizowne gruszki pieczone na cieście francuskim, podawane na ciepło  z lodami waniliowymi i sosem karmelowym

 

Krem Brulée 13,-

krem waniliowy, delikatnie karmelizowany

 

Ciasto czekoladowe Moelleux 14,-

ciasto czekoladowe podawane na ciepło z lodami waniliowymi

 

Tarta Cytrynowa 13,-

podawana z lodami waniliowymi

 

Naleśniki Suzette 14,-

podawane z kawałkami pomarańczy i lodami waniliowymi

 

Deska serów 25,-

wyselekcjonowane sery podawane z pieczywem, orzechami i owocami

 

Dania główne

mięsa


 

Stek w sosie roquefort 45,-

grillowany rostbef, podawany z frytkami i zieloną sałatą

 

Filet wołowy 69,-

podawany z ziemniakami gratin, glazurowanymi, sezonowymi warzywami  w sosie z czerwonego wina

 

Kaczka a`la Bistrot 49,-

pierś z kaczki marynowana w czerwonym winie i tymianku podawana  z ziemniakami gratin, purée pietruszkowym, pieczonymi kawałkami gruszek, sezonowymi warzywami i sosem z zielonego pieprzu

 

Konfitowana kaczka 44,-

udo kacze podawane z ziemniakami puree o smaku musztary dijon,
pieczonymi kawałkami gruszek, ratatouille i sosem z czerwonego wina

 

Gicz jagnięca 59,-

podawana z ziemniakami puree o smaku musztardy dijon, ratatouille i sosem z czerwonego wina

 

Królik 56,-

podawany z ziemniakami gratin, ratatouille i sosem z czerwonego wina

 

Kurczak po prowansalsku 34,-

filet zamarynowany w ziołach prowansalskich podawany z ziemniakami gratin,  purée pietruszkowym, ratatouille i sosem z czerwonego wina

ryby i owoce morza


 

Pieczona dorada 46,-

marynowana w czosnku z rozmarynem, podawana z frytkami i zieloną sałatą

 

Krewetki królewskie 48,-

podawane z ryżem jaśminowym, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi,  salsą mango i sosem truflowym

 

Halibut 49,-

halibut zawinięty w wędzonej szynce podawany na purée pietruszkowym i szpinaku  z sosem krewetkowym

 

Pieczony łosoś 41,-

podawany z ziemniakami gratin, ratatouille i sosem grzybowym

joomla & wordpress theme